skip to Main Content

Nová trasa z Radějova na rozhlednu Travičnou & posezení s výhledem

Hledali cestu, která by spojovala Radějov s rozhlednou Travičná. Značená žlutá turistická cesta je velmi náročná, a tak není divu, že se rodiny s dětmi, natož cyklisté, z Radějova na Travičnou v takové míře nevydávali, případně volili dalekou cestu přes Lučinu.

Se souhlasem obce Radějov i CHKO jsme pročistili a proznačili pozapomenutou cestu. Z Radějova se vydejte okolo kostela, a u obrázku odbočte ostře vpravo. Cesta lemovaná stromy a keři poskytne v létě příjemný stín, a přitom tu a tam nechá nahlédnout na Radějov po pravé ruce. Na končící širokou polní cestu navazuje již existující pěšina, kterou jsme v rámci brigády pročistili, zbavili nebezpečných suchých větví, prohrabali od starého listí a napojili na žlutou trasu vedoucí na rozhledu Travičná. I méně zdatný cyklista, nebo majitel stále oblíbenějších elektrokol, pohodlně vystoupá z Radějova na rozhlednu. Našim hlavním krédem je „Respektujeme se navzájem“, plně vítáme i pěší turisty a výletníky. V přírodě je dost místa pro všechny, stačí pozdravit, usmát se, poděkovat…

A právě v rámci brigády jsme objevili místo, které nás svým výhledem doslova ohromilo. Využili jsme jeden z nebezpečných a již padlých stromů v lese a vytvořili pohodlnou lávku s odkládacími prostory pro svačinu, něco oroseného či ze sadu sklizeného a procesem pálení vylepšeného. A co teprve západ slunce? Přijďte se posadit!

Závěrem: při návštěvě s dětmi prosíme zvýšené opatrnosti. Blízký objekt „vagonka“ je v havarijním stavu, obec již jedná s majiteli o řešení situace.

Back To Top
Vyhledat