skip to Main Content
Stoupací Trail TOFL

Stavíme nový stoupací trail na Šumárník

S podporou Jihomoravského kraje jsme na závěr sezóny zahájili budování nového stoupacího trailu, jehož název zatím nevíme :) Začíná přímo u přehrady Lučina, kousek za Bistrem Trail of Life, a bude končit u rozcestíku Pod Šumárníkem.

Proč jsme se rozhodli pro budování právě tohoto trailu před jinými lokalitami? Důvody jsou dva: Trail s velmi příjemným stoupáním objíždí prudké stoupání od autobusové točny k rozcestníku Pod Šumárníkem vedoucí okolo chat po velmi nekvalitní cestě. Toto stoupání dává zabrat nejen začátečníkům, natož dětem, ale i zdatnějším bajkerům.

Stoupací trail je proto zcela zásadní pro příjemné a hlavně bezpečné propojení základny Trail of Life na Lučině a traily Pod Travičnou.

Stoupací trail umožní rodinám s dětmi vyhnout se v létě velmi frekventované silnici mezi rekreační oblastí Lučina a Tvarožnou Lhotou. Právě odvedení cyklistů z této silnice je z pohledu bezpečnosti důležité, proto jsme upřednostnili právě tento trail. Nezapomínejme ale ani na druhý důležitý důvod: pozemky, na kterých trail roste, náleží obci Tvarožná Lhota, která chápe význam stoupacího trailu z pohledu bezpečnosti. Druhým důvodem jsou pozemky, čímž se vracíme k samotné podstatě: traily můžeme budovat a provozvat jen se souhlasem majitele pozemků. Ač bychom rádi rozvíjeli další lokality a směry, musí tomu vždy předcházet jednání s majiteli.

Otevření trailu očekáváme se startem trailové sezóny 2023 :)

Mapa stoupacího trailu

Back To Top
Vyhledat